Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels tijdens corona
Corona overdragen via voedsel
Er is geen bewijs dat voedsel een bron is om het nieuwe coronavirus over te dragen. Coronavirussen hebben een dier of mens nodig om in leven te blijven en te groeien. Dat kan niet in voedsel. Het is wel belangrijk om hygiënisch met voedsel om te gaan, zo voorkomen we dat er toch nog ziekmakende bacteriën en virussen op eten kunnen komen.
We houden bij het brengen of afhalen van maaltijden onderstaande richtlijnen aan:
- we zorgen ervoor dat de maaltijd contactloos wordt gedeeld,
- we houden altijd minimaal 1,5 meter afstand,
- we rekenen niet contant af, maar maaltijden worden vooraf betaald via iDEAL,
- afhalen mag maar met maximaal één persoon tegelijk,
- we zorgen voor schone of nieuwe bakjes, dan staat het eten klaar en kan de maaltijd contactloos en gemakkelijk worden gedeeld.
We houden bij het koken onderstaande richtlijnen aan:
- we wassen onze handen goed voor we gaat koken; dit betekent 20 seconden lang, onder stromend water en met zeep,
- we niezen of hoesten niet boven eten om te voorkomen dat we ziekmakers verspreiden via eten en we wassen onze handen voor we weer verder gaan met het eten bereiden,
- we verschoon vaatdoekjes en hand- en theedoeken regelmatig en gebruiken het liefst zoveel mogelijk keukenpapier,
- we verhitten eten door-en-door om bacteriën en virussen te doden,
- we wassen onze handen goed voor en na het boodschappen doen,
- we zorgen voor schoon keukengerei zoals messen, spatels en snijplanken.